Мисия Здраве 2017 представя: - Да караме заедно ролери!

  • 23 May 2017

Уъркшоп

"Да караме заедно ролери!"

03.06.2017г.

 

- Уроци за начинаещи и за деца

- Демонстрации от професионалисти

- Обиколка на София

- Томбола 

основен партньор

"Да караме заедно ролери" е основно ърбън събитие в рамките на Мисия Здраве 2017г. Събитието е под формата на уъркшоп и се организира от Сдружение "Екстрем Скейт", в партньорство с "Екстрем спорт" и Фейсбук общността "Да караме заедно ролери!".

 

ПРОГРАМА, 03.06.2017г. (събота)

14:00 – 17:30 – Уъркшоп "Да караме заедно ролери!" 

- безплатни уроци за малки и големи по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в който участниците ще имат възможност да усвоят:
– основни познания по видовете ролери или ролкови кънки и протекцията за тях;
– основни правила при обуването на ролери или ролкови кънки и слагането на протекцията;
– основни движения като засилване, завиване, завиване на вътрешен и външен ръб при ролерите и други;
- основни спирания с ролерите или ролковите кънки.

17:30 – 18:00 – Демонстрация на скокове и слайдове - „Скочи високо, спри ефектно“

с участие на най-напредналите скейтъри от фейсбук общността „Да караме заедно ролери!“

18:00 - 18:15 – Томбола за всички участници в уъркшопите "Да караме заедно ролери!"  по време на изложението.

18:30 – 20:00 „Нощна София на ролери“

– Градско групово каране на ролери, което ще тръгне от и ще завърши на мястото, където се провежда изложението „Мисия Здраве“.
Ползването на протекция и светлоотразителни жилетки или ленти е задължително!
Всички, които не могат да вземат участие в „Нощна София на ролери“,  ще могат да се насладят на демострации по фристайл слалом скейтинг.

ЗАПИСВАНЕТО СТАВА НА МЯСТО или във групата на Мисия Здраве във Facebook

ВАЖНА  ИНФОРМАЦИЯ 

Уроците по ролери и ролкови кънки (quad кънки), предвидени в Уъркшоп "Да караме заедно ролери!",  са подходящи за всички, които желаят да опитат, без ограничение във възрастта.

Желателно е участниците да си носят лични ролери или ролкови кънки, но ако  нямат собствени, а искат да опитат, може да ползват чифт от предоставените за уъркшопа от Сдружение „Екстрем скейт“, Скейтшоп Екстрем и Tempish България.

Ползването на протектори е задължително!

Всички участници в уъркшопа ще имат възможност да попълнят талон за участие в томболата с награди, осигурени от Скейтшоп Екстрем и Онлайн магазин Ролери Нет. Ролери Нет предоставя за томболата две награди – комплект протектори и комплект конуси на френската марка SEBA, а голямата награда за томболата се осигурява от Скейтшоп екстрем – най-новият модел фрирайд ролери за 2017 г. на чешкия производител TEMPISH – CRONOS.

Това е ГОЛЯМАТА НАГРАДА !

Ще бъде спечелена от някой участник в събитиетието !

 Други награди:

 

 Комплект протектори:     

 

 Конуси за кънки и ролери:    

ЕКСТРЕМ СПОРТ

 

Екстрем спорт е добре познат и утвърден близо 13 години специализиран магазин за спортни стоки и туристическа екипировка и един от първите он-лайн магазини в страната.

По настоящем е представен с два физически магазина – Аутдор магазин Екстрем и Скейтшоп Екстрем.

Екстрем спорт е ексклузивен дистрибутор за България и Румъния на туристически и ловни обувки на словенската фирма ALPINA и ролери, ролкови кънки, зимни кънки, скейтбордове, лонгборди и тротинетки на чешката фирма TEMPISH.

Екстрем спорт е ексклузивен дистрибутор за България на палатки и спални чували на чешката фирма HUSKYKILPI (ENVY) – Чехия - ски и аутдор якета и панталони, MAC IN A SAC – Ирландия – летни водоустойчиви якета и панталони, ролкови кънки Rio Roller и SFR, NORDHORN – Полша – ски и аутдор чорапи, LHOTSE – Франция – ски очила и каски, зимни шапки и ръкавици, ALPINE PRO - Чехия – туристически и ски облекла, трекинг сандали.

 

От 6 години, Екстрем спорт организира Ролерфестове, Уъркшопи с уроци по ролери и ролкови кънки и Кънкифестове (на зимни кънки по ледените пързалки) в различни локации в страната – Русе, София, Бургас, Пловдив и т.н. 

Събитията са насочени към всички любители на тези спортове, без ограничение във възрастта.  

Целта е да се популяризират скейт спортовете сред малки и големи, като начин за здравословно и приятно прекарване на свободното време, да се мотивират подрастващите да прекарват по-малко време пред монитор, да се развиват социалните контакти между младите хора, да се насърчава тяхното желание за спорт и развитие на двигателната им култура, и не на последно място – да даде възможност на хората от различни градове на България (София, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик и др.) да правят заедно това, което обичат – да практикуват заедно любимите си скейт спортове.

Фейсбук общност „Да караме заедно ролери!“

 

"Да караме заедно ролери!" е група създадена с цел да събере феновете на ролерите от българското фейсбук пространство на едно място.

 

При нас всички могат да обменят или потърсят информация като мнения, препоръки и съвети за всичко свързано с ролерите.

Групата редовно организира сбирки с каране в парковете на градовете София, Пазарджик, Бургас, Варна, Русе, Пловдив и други. Приемат се желаещи да се присъединят без значение от стила на каране или нивото на умения.

Начинаещите са добре дошли!

Групата участва редовно в организирането на ежегодните ролер фестивали  в градовете Русе, Бургас и София. 

Сдружение „ЕКСТРЕМ СКЕЙТ“

В началото на 2016 г. ЕКСТРЕМ СПОРТ  и основните организатори и администратори на групата "Да караме заедно ролери!" се обединяват в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Екстрем скейт“  имащо за цел да популяризира и развива екстремните скейт спортове (агресив, ърбан и даунхил скейтинга), слалом скейтинга, кънките на лед, скейтборд и лонгборд спортовете, карането на тротинетки и новите за България кънки за сняг SLED DOGS.

 

 Всичко за Мисия Здраве 2017

Програма

 Кратко видео

Изложители

Схема

  За повече информация и наем на изложбени площи:

тел. 02/ 951 57 59
e-mail: m.hristeva@biforum.org
Марина Христева